Nieuws

Belgische studenten onthullen ontwerp elektrische Formula Student-raceauto

Formula Electric Belgium, het studententeam van KU Leuven en hogeschool Thomas More, heeft het ontwerp van de Umicore Nova onthult. Met de elektrische racewagen doen de studenten mee aan de Formula Student-competitie.

22 Feb 2017 20:13


Huawei presenteert telefoon met 4000mAh-accu in 7mm-dunne behuizing

Huawei heeft in China de Honor V9 gepresenteerd. De telefoon heeft een 4000mAh-accu in een behuizing die net geen 7mm dik is. De Honor V9 heeft bovendien een dubbele camera die in staat is om 3d-modellen te maken, claimt de fabrikant.

22 Feb 2017 19:49


Render toont LG G6-smartphone

Er is een render online verschenen van de aankomende LG G6. De render toont de telefoon met een metalen ontwerp en een lang display met afgeronde hoeken. De render komt overeen met afbeeldingen die eerder verschenen van het toestel in hoesjes.

22 Feb 2017 19:24


Webshops tonen europrijzen AMD Ryzen-processors in Benelux

Nederlandse en Belgische webshops hebben prijzen gepubliceerd van AMD's nieuwe Ryzen-processors. De duurste, de Ryzen 7 1800X, is te bestellen vanaf 559 euro, het goedkoopste model staat vanaf 359 euro bij webshops.

22 Feb 2017 19:12


Augmented reality-bedrijf Magic Leap neemt deel van Zwitsers 3d-scanbedrijf over

Magic Leap, een Amerikaans bedrijf dat werkt aan een augmented reality-bril, heeft een kantoor geopend in Europa na de overname van een divisie van een Zwitsers bedrijf. Die divisie maakt 3d-beelden van de omgeving op basis van camerabeelden.

22 Feb 2017 18:52


Team onder leiding van Belg vindt 7 relatief nabije 'aarde-achtige' exoplaneten

Een team onder leiding van een Belgische onderzoeker heeft zeven exoplaneten gevonden op ongeveer veertig lichtjaren afstand, voor astronomische begrippen relatief dichtbij. Drie van de planeten hebben vermoedelijk de juiste temperatuur om vloeibaar water te hebben.

22 Feb 2017 18:35


Immersion presenteert techniek achter HD Rumble-trilfunctie uit Nintendo Switch

Het Amerikaanse bedrijf Immersion heeft TouchSense Force gepresenteerd, zijn techniek voor game-ontwikkelaars en accessoiremakers om haptische feedback te integreren. Nintendo gebruikt het systeem op de Switch, terwijl Oculus het toepast op zijn Touch-controllers.

22 Feb 2017 18:12


GOM Player 2.3.12.5268

Gretech heeft een nieuwe versie van GOM Player uitgebracht. Deze gratis mediaspeler wordt door Gretech ontwikkeld en is geschikt voor Windows XP of hoger. GOM Player wordt geleverd met diverse populaire codecs, zodat deze niet apart in Windows hoeven te worden geïnstalleerd. Mocht er een bestand worden afgespeeld waarvoor de codec nog niet aanwezig is, dan kan deze via de codec finder automatisch worden opgezocht en toegevoegd. Verder is ondersteuning aanwezig voor het afspelen van incomplete bestanden en uiteraard ook voor ondertiteling. In deze release zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

22 Feb 2017 18:03


LibreELEC 8.0.0

De ontwikkelaars achter het Libre Embedded Linux Entertainment Center hebben versie 8.0 uitgebracht. LibreELEC is ontstaan nadat een groot aantal ontwikkelaars bij OpenELEC wegens onenigheid vertrokken zijn en voor zichzelf zijn begonnen. Deze Linux-distributie is gebaseerd op Kodi en kan een computer tot een volwaardige htpc omtoveren. Versie 8.0 van LibreELEC gebruikt Kodi versie 17 als basis, waarvan de final release kort geleden is uitgekomen. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden.

22 Feb 2017 17:57


Experimentele app zet telefoon op stil als gebruiker fysiek in gesprek is

Zuid-Koreaanse onderzoekers werken aan een app die op basis van input van sensoren detecteert of de eigenaar van de telefoon fysiek in gesprek is en dan meldingen van notificaties onderdrukt. Pas als het gesprek afgelopen is, mag de telefoon van de app weer geluid maken.

22 Feb 2017 17:48


FileZilla 3.24.1

Er is met versienummer 3.24.1 een nieuwe uitgave van de opensource-ftp-client FileZilla verschenen. FileZilla is klein, simpel en toch compleet. Het programma is populair vanwege de geringe belasting van de systeembronnen. Een veelgehoorde klacht is echter dat wachtwoorden onversleuteld op de computer worden opgeslagen. FileZilla is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS, en kan vanaf deze pagina in verschillende uitvoeringen worden gedownload.

22 Feb 2017 17:30


Broncode Geforce-site wijst op aankondiging Nvidia GTX 1080 Ti volgende week

Nvidia heeft een countdown online gezet die aftelt naar 1 maart. De teaser vermeldt niet wat de fabrikant dan gaat aankondigen, maar de naam van de video die in de broncode staat vermeldt duidelijk een GTX 1080 Ti, een videokaart waarover al langer geruchten gingen.

22 Feb 2017 17:25


PuTTY 0.68

Er is een nieuwe release van PuTTY beschikbaar gekomen en zoals gebruikelijk wordt deze als b├Ęta aangeboden. PuTTY is een van de populairste telnet- en ssh-clients, waarmee het mogelijk is om een computer over een beveiligde verbinding op afstand te beheren. Oorspronkelijk was het programma alleen beschikbaar voor Windows, maar er zijn tegenwoordig ook clients voor de diverse Unix-platforms. De changelog voor versie 0.68 kan hieronder worden gevonden.

22 Feb 2017 16:58


Verizon gaat '5g' testen in elf Amerikaanse steden

De Amerikaanse provider Verizon Wireless gaat in elf steden dit jaar '5g' testen. Het gaat om testen met het aanbieden van vast internet die moet concurreren met glasvezel. Dat werkt via de 28GHz-band, een frequentieband die niet in gebruik is voor 4g.

22 Feb 2017 16:54


Experimentele app zet telefoon op stil als gebruiker fysiek in gesprek is

Synology heeft de final release van versie 6.1 van Disk Station Manager uitgebracht. Synology DSM is de beheersoftware die op diverse nas-producten van het bedrijf draait. De Disk en Rack Stations bieden meer dan alleen extra opslagruimte. Zo kunnen ook back-ups van alle clients op het netwerk worden gemaakt en kunnen bestanden via http, ftp, bittorrent, usenet en emule worden gedownload, zodat bijvoorbeeld energiegulzige pc's 's nachts uit kunnen, terwijl de download gewoon binnenkomt. Verder kunnen via de ingebouwde iTunes-server audio- en videobestanden over het netwerk worden gestreamd, kan met behulp van php en MySQL een dynamische website worden gehost en kan het apparaat als printserver fungeren.

22 Feb 2017 17:48


Ons Adres

adres Francois Haverschmidtwei 3
  8914 BC Leeuwarden
Telefoon 058 216 35 98
adres Kanaalweg 150d
  9421 SX Bovensmilde
Telefoon 0592 74 40 44
E-mail info@emro.nl