Nieuws

Intel brengt 22nm-chipset B365 uit om 14nm-productie te ontlasten

Intel heeft zonder er verder ruchtbaarheid aan te geven de B365-chipset uitgebracht. Het gaat om een op 22nm geproduceerde variant van de op 14nm gemaakte B360, die op Kaby Lake in plaats van Coffee Lake gebaseerd is.

14 Dec 2018 09:53


Philips Hue krijgt update voor power-on-gedrag

Signify brengt nog deze maand de update naar alle Philips Hue-verlichting die gebruikers de mogelijkheid geeft het power-on-gedrag te bepalen. Tot nu toe brandden de Hue-lampen op maximale helderheid na het opnieuw inschakelen van de stroom.

14 Dec 2018 09:51


Studio van oprichters Minecraftserver Hypixel kondigt eerste game aan

De twee mede-oprichters van de Minecraftserver Hypixel zijn met andere communityleden een gamestudio begonnen met de naam Hypixel Studios. De studio kondigt tegelijk zijn eerste game aan: Hytale, een sandboxgame die gebaseerd is op Minecraft.

14 Dec 2018 08:22


Apple brengt volgende week iOS-update in China uit om verkoopverbod te voorkomen

Apple geeft volgende week een update voor iOS in China vrij die betrekking heeft op functionaliteit zoals beschreven in Qualcomm-patenten. De fabrikant hoopt zo te voorkomen dat er een verkoopverbod in China komt.

14 Dec 2018 07:56


Vivaldi 2.2.1388.34

Versie 2.2 van de webbrowser Vivaldi is uitgekomen. Vivaldi is een webbrowser die wordt ontwikkeld door voormalige werknemers van Opera. Hij richt zich voornamelijk op powerusers en gebruikers van Opera voor de overstap op Chromium, hoewel ook deze browser daarop is gebaseerd. Vivaldi heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals mousegestures, stapelen van tabbladen, uitgebreide keyboardshortcuts en het maken van aantekeningen op webpagina's. De browser is gratis en wordt voor Windows, Linux en macOS ontwikkeld. Uitgebreide release notes van deze uitgave zijn op deze pagina te vinden, dit is het de changelog: New Features

14 Dec 2018 07:52


Spamgolf met bomdreiging gaat rond

Een omvangrijke spamgolf met daarin de dreiging dat een bom afgaat tenzij een bedrag in bitcoin betaald wordt, doet de ronde. Aanvankelijk kregen met name Amerikaanse bedrijven de spam, maar inmiddels zouden de berichten wereldwijd ontvangen worden.

14 Dec 2018 07:15


Notepad++ 7.6.1

Versie 7.6.1 van Notepad++ is uitgekomen. Deze uitgebreide teksteditor heeft diverse mogelijkheden die vooral voor programmeurs handig zijn, zoals syntax-highlighting voor onder andere C, C++, Java, html, xml en php. Ook biedt het programma de mogelijkheid om meer dan één document tegelijk te bewerken of één document op twee verschillende plaatsen te onderhouden. Wie de nieuwste versie wil gebruiken, moet deze zelf downloaden. De ingebouwde updater van Notepad++ biedt updates namelijk pas een week na hun verschijnen aan, om eventuele ernstige bugs nog te kunnen oplossen. Sinds versie 7.0 is er ook een 64bit-uitvoering van het programma. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Notepad++ v7.6.1 new enhancement and bug-fixes

14 Dec 2018 07:02


Krita Studio 4.1.7

Versie 4.1.7 van Krita is verschenen. Krita is een programma waarmee digitale tekeningen kunnen worden bewerkt en gecreëerd, en kan overweg met zowel bitmap- als vectorafbeeldingen. Het programma was voorheen onderdeel van Calligra Suite en wordt ontwikkeld door het KDE-team, maar werkt ook prima onder Gnome of XFCE. Daarnaast zijn er downloads voor Windows en macOS. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Krita 4.1.7 Released

14 Dec 2018 07:00


December Prijzen Parade - Dag 8: Win een LG V40 ThinQ-smartphone

In de laatste weken voor kerst viert Tweakers altijd de December Prijzen Parade. Mede dankzij onze partners mogen we jullie, onze trouwe users, dan blij maken met vette cadeaus. Vandaag staat de December Prijzen Parade in het teken van onze partner LG met de volgende weggeefactie: de LG V40 ThinQ-smartphone.

14 Dec 2018 06:57


IsoBuster 4.3

Smart Projects heeft IsoBuster versie 4.3 uitgebracht. Dit programma is gespecialiseerd in het lezen van slechte of beschadigde cd's en dvd's, en kan in veel gevallen nog bestanden terughalen die door Windows niet meer worden herkend. Een ander sterk punt van IsoBuster is dat het bijna elk denkbaar cd- of dvd-image-formaat kan lezen, waaronder *.iso, *.bin, *.img, *.ccd en *.nrg. Het programma is grotendeels gratis, slechts enkele geavanceerde features zijn alleen voor betalende gebruikers toegankelijk. Welke dat precies zijn, is op deze pagina te vinden. Sinds versie 3.0 kan het programma ook overweg met alle andere interne en externe opslagmedia, zoals harde schijven, usb-sticks en geheugenkaartjes. De changelog voor deze release laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien: Changes / New:

14 Dec 2018 06:53


TeamViewer 14.1.3399

Er is een update voor versie 14 van TeamViewer verschenen. Met dit programma kunnen andere computers via een veilige vpn-verbinding op afstand worden beheerd. TeamViewer is gratis voor niet-commercieel gebruik en wordt ontwikkeld voor Windows, Linux, macOS, iOS en Android. Nieuw in versie 14 is de mogelijkheid apparaten te groeperen en er notities aan toe te voegen. Verder zijn er prestatieverbeteringen waar te nemen op trage verbindingen en is er een donkere modus. In deze update zijn verder nog de volgende verbeteringen aangebracht: Change Log:

14 Dec 2018 06:00


Fairphone wil programma om telefoons te leasen opzetten na investering

Fairphone gaat de komende tijd een programma opzetten om smartphones te leasen. Daarbij betalen gebruikers een vast bedrag per maand en leasen dan een Fairphone-exemplaar. De telefoon blijft eigendom van de fabrikant.

14 Dec 2018 05:48


Meer dan helft verwijderde ongewenste video's op YouTube heeft geen views

Meer dan de helft van de ongewenste video's die YouTube afgelopen kwartaal heeft verwijderd, had op moment van verwijdering geen views. Dat bleek uit cijfers die de videosite heeft gedeeld. Mensen dragen ongeveer 19 procent van de te verwijderen video's aan.

14 Dec 2018 05:00


Smartphoneproductie in Shenzhen - Een samenwerking van mens en machine

We vlogen naar China om te worden rondgeleid in een smartphonefabriek van Oppo. Hoe wordt een smartphone in elkaar gezet, hoe wordt hij getest en hoe is het om daar te werken?

13 Dec 2018 20:38


IsoBuster 4.3

Microsoft lijkt te werken aan Microsoft 365 Consumer, een consumentenversie van de abonnementsdienst voor meerdere Microsoft-producten. Het aanbod zou in aanvulling op de bestaande zakelijke pakketten zijn.

14 Dec 2018 06:53


Ons Adres

adres Francois Haverschmidtwei 3
  8914 BC Leeuwarden
Telefoon 058 216 35 98
adres Kanaalweg 150d
  9421 SX Bovensmilde
Telefoon 0592 74 40 44
E-mail info@emro.nl