Nieuws

Rocket Lab vangt Electron-trap op met helikopter tijdens test

Het Amerikaanse Rocket Lab heeft voor het eerst een deel van een raket uit de lucht opgevangen met een helikopter. Het bedrijf zet daarmee een belangrijke eerste stap richting het herbruikbaar maken van zijn eigen Electron-raket.

08 Apr 2020 18:58


Gegevens van klanten Social Deal mogelijk op straat na datalek

De website Social Deal heeft last van een datalek. Daarbij zijn mogelijk gegevens van een nog onbekend aantal klanten buitgemaakt. Om welke gegevens het precies gaat is nog niet bekend, maar Social Deal raadt klanten aan hun wachtwoorden te resetten.

08 Apr 2020 18:42


Apple iOS 13.4.1

Apple heeft versie 13.4.1 van iOS uitgebracht. Vanaf versie 13 is iOS alleen nog geschikt voor de iPhone en hebben de iPads een eigen OS gekregen, met voornaamste verschil de extra mogelijkheden om het grotere scherm te benutten. In versie 13 heeft Apple onder meer een donkere modus toegevoegd, kunnen gebruikers op apps en sites van derden met hun Apple ID inloggen via Sign in en ondersteunt het toetsenbord typen door te vegen. Versie 13.4.1 moet enkele kleine problemen verhelpen. iOS 13.4.1 includes bug fixes for your iPhone.

08 Apr 2020 18:34


doPDF 10.7.124

Softland heeft een nieuwe versie van doPDF uitgebracht. Dit programma installeert zich op het systeem als een printerdriver en maakt het mogelijk om vanuit elk programma met een printfunctie op eenvoudige wijze pdf-documenten te maken. DoPDF is gratis voor priv├ę- en commercieel gebruik, heeft geen Ghostscript nodig om zijn werk te kunnen doen en voegt geen watermerk of advertentie toe. Alleen in het scherm voor het kiezen van de locatie waarnaar het pdf-document moet worden weggeschreven, is een vermelding te zien naar novaPDF. Dat is een soortgelijk programma van dezelfde makers met uitgebreidere opties, dat echter niet gratis is. Sinds de vorige vermelding in de Downloads zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changes in doPDF 10.7.124:

08 Apr 2020 17:38


Google maakt gratis variant van Stadia beschikbaar

Google maakt de gratis versie van gamestreamingdienst Stadia voor iedereen beschikbaar. Gebruikers die zich aanmelden krijgen tegelijk ook twee maanden een gratis Pro-abonnement. Bestaande Pro-klanten hoeven de komende twee maanden niet te betalen voor de dienst.

08 Apr 2020 16:58


Zoom stelt adviesraad met beveiligingsexperts aan

Zoom gaat samenwerken met experts uit de beveiligingswereld om verschillende problemen in het platform op te lossen. Het bedrijf heeft daarvoor een adviesraad opgesteld. Het bedrijf heeft daarnaast de oud-beveiligingsbaas van Facebook Alex Stamos binnengehaald als consulent.

08 Apr 2020 16:10


Gerucht: Apple komt met sport-AirPods en wil Beats-merknaam uitfaseren

Apple komt mogelijk later dit jaar met nieuwe AirPods die specifiek voor het sporten bedoeld zijn, en met een over-ear-hoofdtelefoon. Het bedrijf zou ondertussen bezig zijn met het uitfaseren van de Beats-lijn van hoofdtelefoons.

08 Apr 2020 15:41


'OnePlus 8 en 8 Pro gaan 719 en 919 euro kosten'

De prijzen van de OnePlus 8 en de 8 Pro zijn online verschenen. Het standaard toestel gaat minimaal 719 euro kosten, de Pro-variant 919 euro. Dat is een flinke prijsstijging in vergelijking met het vorige toestel.

08 Apr 2020 15:17


PowerDNS Authoritative Server 4.3.0

PowerDNS is een dns-server met een database als backend, waardoor het beheer van een groot aantal dns-entries op een gemakkelijke manier kan plaatsvinden. De ontwikkelaars hebben eerder besloten om de twee delen waaruit PowerDNS bestaat, een recursor en een authoritative nameserver, apart uit te geven, zodat ze sneller en gerichter een nieuwe versie kunnen uitbrengen, aldus de ontwikkelaars. De authoritative nameserver zal alleen antwoorden op een dns-look-up als hij betrekking heeft op de domeinen waarvoor hij verantwoordelijk is. De ontwikkelaars hebben PowerDNS Authoritative Server 4.3.0 uitgebracht met de volgende aankondiging: PowerDNS Authoritative 4.3.0 Hello! We are proud to announce the release of PowerDNS Authoritative Server 4.3.0. A lot of internals have been reworked, with some visible changes for users. If you read the upgrade notes for a beta or RC, please read them again! A notable new feature in 4.3 is support for hiding DNSSEC keys, which makes it possible to do algorithm rollovers. This feature was contributed by Robin Geuze of TransIP, thanks! Another interesting new feature is support for automatically publishing CDS/CDNSKEY records with a single pdns.conf setting. Please note that 4.3.0 comes with a mandatory database schema upgrade. Please see the changelog for an almost complete list of changes since the last 4.2.x release. We want to thank everyone that contributed to this and earlier releases, and invite you to contribute to the testing of this release! The tarball (signature) is available at downloads.powerdns.com; packages for CentOS 6, 7 and 8, Debian Stretch and Buster, and Ubuntu Xenial and Bionic are available from repo.powerdns.com. Please send us all feedback and issues you might have via the mailing list, or in case of a bug, via GitHub.

08 Apr 2020 15:17


Sophos XG Firewall 17.5 MR11

Sophos heeft een nieuwe versie vrijgegeven van zijn XG Firewall met 17.5 MR11 als versienummer. Deze software wordt zowel op fysieke hardware als in een soft-appliance voor VMware, Hyper-V, Xen en KVM geleverd. Naast de betaalde varianten voor bedrijven biedt Sophos deze firewall voor thuisgebruik zonder kosten aan, zoals op deze pagina te lezen is. Voor de verschillende image- en updatebestanden kun je terecht op het MySophos-portaal. De aankondiging van deze uitgave ziet er als volgt uit: SFOS 17.5 MR11 Released Hi XG Community! We've released SFOS v17.5.11 MR11 for the Sophos XG Firewall. Initially, the firmware will be available by manual download from the Licensing Portal. We then make the firmware available via auto-update to a number of customers, which will increase over time. Note: The upgrade from this version SF 17.5 MR11 to v18.0 will follow soon. News

08 Apr 2020 15:17


Oracle Java 14

Oracle heeft vorige maand versie 14 van Java Standard Edition uitgebracht. Oracle brengt sinds versie 11.x alleen nog de Java SE Development Kit (JDK) uit, in zowel de Oracle JDK- als de OpenJDK-smaak, waarbij de laatste onder de gpl-licentie wordt aangeboden. Er worden geen Java Runtime Environment (JRE) en Server Java Runtime Environment (Server JRE) meer uitgebracht. Wel is het mogelijk om met jlink een kleinere runtime samen te stellen. De releasenotes van deze versie ziet er als volgt uit: Introduction These notes describe important changes, enhancements, removed APIs and features, deprecated APIs and features, and other information about JDK 14 and Java SE 14. In some cases, the descriptions provide links to additional detailed information about an issue or a change. This page does not duplicate the descriptions provided by the Java SE 14 (JSR 389) Platform Specification, which provides informative background for all specification changes and might also include the identification of removed or deprecated APIs and features not described here. New Features and Enhancements

08 Apr 2020 15:17


BlackBerry UEM 12.12 MR1

BlackBerry Unified Endpoint Management, UEM in het kort, kan gezien worden als de verdere ontwikkeling en samenvoeging van zowel BlackBerry Enterprise Server als Good Control MDM/MAM. Het product richt zich op emm, het beheren van devices en van applicaties op deze devices. Daarnaast kan het worden geïntegreerd met andere producten om de functionaliteit uit te breiden, zoals BlackBerry Share, BlackBerry Workspaces en BlackBerry 2FA. BlackBerry UEM 12.12 MR1 is verschenen en de bijbehorende lijst met vernieuwingen ziet er als volgt uit: What's new in BlackBerry UEM 12.12 MR1

08 Apr 2020 15:05


TU/e meldt fotonicadoorbraak voor laser op basis van silicium

Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven zijn er in geslaagd om silicium licht te laten uitzenden. Ze hopen op korte termijn een laser op basis van silicium te ontwikkelen, wat een grote doorbraak voor de ontwikkeling van fotonische chips zou zijn.

08 Apr 2020 14:34


Nederland krijgt mogelijk coronavirus-app, maar wat doen andere landen?

Nederland krijgt een app om na te gaan met wie een pati├źnt met coronavirus contact heeft gehad. Maar hoe werkt het en wat doen andere landen?

08 Apr 2020 13:36


Sophos XG Firewall 17.5 MR11

De zonnepanelen op daken van een nieuwbouwwijk in Veenendaal blijken grotendeels een weggegooide investering, omdat het netwerk de hogere spanning bij zonnig weer niet aankan. Daardoor moet stroom ingekocht worden. Beheerder Liander belooft met een oplossing te komen.

08 Apr 2020 15:17


Ons Adres

adres Francois Haverschmidtwei 3
  8914 BC Leeuwarden
Telefoon 058 216 35 98
adres Kanaalweg 150d
  9421 SX Bovensmilde
Telefoon 0592 74 40 44
E-mail info@emro.nl