Nieuws

Datalek in Infectieradar maakte achterhalen van coronasymptomen mogelijk

De website waarop Nederlanders kunnen aangeven of ze coronasymptomen hebben bevatte een lek. Daarmee was het eenvoudig om de medische data van deelnemers op te vragen. Dat kon door simpelweg de url van de Infectieradar te veranderen, meldt een beveiligingsonderzoeker aan de NOS.

06 Jun 2020 13:04


Linux Mint 20 blokkeert ongevraagde installatie van Ubuntu's Snap

Het aankomende Linux Mint 20 gaat de installatie van Ubuntu's Snap via APT-packages blokkeren. Snap zou zichzelf sinds Ubuntu 20.04 installeren via de Chromium-package, zonder toestemming van gebruikers. Gebruikers kunnen Snap nog wel handmatig installeren.

06 Jun 2020 11:12


Pale Moon 28.10.0

Versie 28.10.0 van Pale Moon is uitgekomen. Deze webbrowser is ooit begonnen als een fork van Mozilla Firefox. Door optimalisaties voor moderne hardware en het weglaten van Accessibility features en Parental Controls presteerde hij toen een stuk beter. Ook was er een 64bit-versie beschikbaar, ruim voordat Mozilla deze zelf aanbood. Sinds Mozilla in versie 57 is overgestapt op Quantum, is er echter weinig meer dat de twee browsers nog verbindt. Vlak voordat Mozilla met Quantum kwam, heeft het Pale Moon ontwikkelteam de sourcetree van Firefox nog een keer geforkt en er de verbeteringen van Pale Moon aan toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld de lay-outengine Goanna, een fork van Gecko, waarvan nu de vierde generatie uit is. Daarnaast is er het Unified XUL Platform, wat kan worden beschouwd als een tegenhanger van het op Chromium-gebaseerde Electron. De download van Pale Moon is alleen in het Engels, een apart Nederlands taalbestand is beschikbaar. De releasenotes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden: Changes/fixes:

06 Jun 2020 11:12


WinSnap 5.2.7

NTWind Software heeft versie 5.2.7 van WinSnap uitgebracht. Met dit programma is het mogelijk om screenshots in Windows te maken. Ook kunnen verschillende vensters en opengeklapte pull-down-menu's worden vastgelegd. Verder kunnen er bewerkingen op de afbeeldingen worden uitgevoerd, zoals het toevoegen van een schaduw of een watermerk, en het aanpassen van helderheid en kleuren. De download is klein en een levenslange licentie kost dertig dollar, waar tijdelijk 20% korting op wordt gegeven. Sinds versie 5.2.5 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changelog for WinSnap v5.2.7:

06 Jun 2020 10:23


Specificaties van HTC Desire 20 Pro komen naar buiten

Er zijn een aantal specificaties gevonden van de HTC Desire 20 Pro, een nog onaangekondigde smartphone. Het toestel krijgt vermoedelijk een Snapdragon 665-soc, vergezeld van 6GB ram. De software is gebaseerd op Android 10.

06 Jun 2020 09:39


Verloren gewaande sim-game van Maxis is online gezet

Een game van ontwikkelaar Maxis waarin een olieraffinaderij wordt gesimuleerd, is onlangs online verschenen. Het gaat om SimRefinery, een spel dat nooit is afgemaakt en waarvan werd gedacht dat er geen kopieën meer van waren. Iemand heeft nu toch een kopie weten op te duiken.

06 Jun 2020 08:41


Amerikaanse autoriteiten onderzoeken dominante positie Google op zoekmarkt

Er is in de Verenigde Staten een onderzoek gestart naar de marktpositie van Google op het gebied van zoekmachines. Er wordt gekeken of Google de antitrustregels heeft overtreden, en mogelijk daardoor meer ruimte moet gaan bieden voor alternatieve zoekmachines.

06 Jun 2020 08:09


OM meldt arrestatie vijf Nederlanders wegens oplichting met internetbankieren

De Nederlandse politie heeft vijf verdachten aangehouden voor oplichting via internet. Zij zouden zich vooral op ouderen hebben gericht en zich hebben voorgedaan als medewerkers van een bank. Ouderen werd gevraagd om grote bedragen over te maken.

06 Jun 2020 07:31


EA Access komt pas in de zomer beschikbaar op Steam

De release van EA Access op Steam is vertraagd. Waar EA aanvankelijk van plan was om de game-abonnementsdienst in de lente uit te brengen, wordt dit nu pas in de zomer. Een precieze releasedatum is er nog niet.

06 Jun 2020 07:21


Media Player Classic - Home Cinema 1.9.4

In juli 2017 is versie 1.7.13 van Media Player Classic - Home Cinema uitgekomen en gaven de ontwikkelaars aan dat zij verder geen nieuwe versies meer uit zouden brengen. De broncode is echter open source en een ontwikkelaar die onder de naam clsid bij de website Doom9 bekendstaat en zelf lange tijd bij mpc-hc betrokken was, brengt nu af en toe nieuwe 'onofficiële' versies uit. Deze bevatten alleen kleine verbeteringen en ook wordt altijd de laatste versie van de LAV Filters en MediaInfo meegeleverd. De changelog voor versie 1.9.4 is hieronder te vinden.

06 Jun 2020 07:18


VirtualBox 6.1.10

Oracle heeft de vijfde update voor VirtualBox versie 6.1 uitgebracht. VirtualBox kan worden gebruikt om andere besturingssystemen in een virtuele omgeving op een computer te installeren. Op die manier is het mogelijk om verschillende besturingssystemen op dezelfde hardware naast elkaar en tegelijkertijd te gebruiken. VirtualBox is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux en Solaris, en is in staat om diverse gastbesturingssystemen te draaien. De veranderingen die in versie 6.1.10 zijn aangebracht zijn hieronder voor je op een rijtje gezet: This is a maintenance release. The following items were fixed and/or added:

06 Jun 2020 07:14


Waterfox 2020.06

Versie 2020.06 van Waterfox is uitgekomen. Waterfox is een webbrowser gebaseerd op de broncode van Firefox. Het project is in 2011 gestart door de toentertijd 16-jarige Alex Kontos en was een van de eerste 64bit-browsers op de markt. Er zijn twee versies beschikbaar van de browser. Waterfox Classic is gebaseerd op de legacy code, heeft nog steeds ondersteuning voor npapi-plugins en krijgt nog alleen beveiligingsupdates en bugfixes. Waterfox Current is gebaseerd op de moderne broncode, heeft geen plugin whitelist en stuurt geen telemetrie naar Mozilla of Waterfox. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: What’s new in Waterfox 2020.06

06 Jun 2020 07:08


Tails 4.7

Tails staat voor "The amnesic incognito live system" en is een live Linux-distributie die zich richt op privacy en anonimiteit. Als basis maakt het gebruikt van Debian GNU/Linux en het voegt daar een Gnome-omgeving met Tor, Tor Browser, Pidgin, Thunderbird, Electrum, LibreOffice, GPG en KeePassXC aan toe. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. Het ontwikkelteam heeft versie 4.7 uitgebracht en hierin is onder meer ondersteuning voor universele 2fa-usb sticks toegevoegd. Changes and updates

06 Jun 2020 04:00


Community Update - Mei

Wat gebeurde er in mei allemaal in de community? Te veel om op te noemen, maar in dit artikel brengen we een selectie.

05 Jun 2020 19:00


Media Player Classic - Home Cinema 1.9.4

Sony moet een boete van 2,15 miljoen euro betalen omdat het klanten vals voorlichtte over de rechten rondom het terugbetaalbeleid van games. Sony stelde dat het kopers van een defecte game niet hoefde terug te betalen, maar de rechter zegt dat dat in strijd is met de Australische wet.

06 Jun 2020 07:18


Ons Adres

adres Francois Haverschmidtwei 3
  8914 BC Leeuwarden
Telefoon 058 216 35 98
adres Kanaalweg 150d
  9421 SX Bovensmilde
Telefoon 0592 74 40 44
E-mail info@emro.nl