Nieuws

League of Legends-animatieserie Arcane komt 7 november uit op Netflix

Het eerste hoofdstuk van de komende League of Legends Arcane-animatieserie verschijnt 6 november op Netflix. Dat maakt de streamingdienst bekend tijdens zijn Badum-evenement. Het bedrijf toont ook een nieuwe trailer.

26 Sep 2021 13:08


Gainward en Galax plaatsen GeForce RTX 3060 met GA104-gpu op websites

Gainward en Galax hebben nieuwe RTX 3060-videokaarten met een deels uitgeschakelde GA104-gpu op hun websites gezet. GA104-chips worden gebruikt in hoger gepositioneerde RTX 30-gpu's. De specificaties van de nieuwe RTX 3060 lijken echter ongewijzigd te zijn.

26 Sep 2021 12:20


Hitman 2016 krijgt te maken met review bombing op GOG wegens drm

Gebruikers van online gamewinkel GOG zijn ontevreden over hoe het bedrijf de game Hitman uit 2016 op zijn platform aanbiedt. GOG verzwijgt dat een account nodig is om alle features van de game te benutten en welke features men zonder account mist. Ook noemt het de game drm-vrij.

26 Sep 2021 11:58


Malwarebytes 4.4.7.134

Malwarebytes heeft versie 4.4.7 van zijn gelijknamige antivirusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals bijvoorbeeld kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant, die extra functionaliteit biedt, waaronder realtime-bescherming. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Features and improvements

26 Sep 2021 11:46


Firefly III 5.6.1

Firefly III is een in php geschreven webapplicatie waarmee een overzicht van je financi├źn kan worden bijgehouden. Het kan de data importeren vanuit csv-bestanden, de bunq-api of de Spectre-api. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De ontwikkelaar loopt ook op Tweakers rond en bespreekt zijn applicatie in het Het grote 'Firefly III'-topic. Zojuist is versie 5.6.1 uitgebracht en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Fixed

26 Sep 2021 11:22


Netflix geeft groen licht voor seizoen 3 The Witcher en toont nieuwe trailer

Netflix heeft nog voor het vrijgeven van het tweede seizoen van zijn serie The Witcher, groen licht gegeven voor het filmen van seizoen drie. Daarnaast komt er nog een Witcher anime-film en een Witcher-serie 'voor kinderen en gezinnen'.

26 Sep 2021 11:03


moOde audio player 7.4.0

Versie 7.4.0 van moOde audio player is uitgekomen. Dit programma maakt van een Raspberry Pi een uitgebreide muziekcenter en kan muziekbestanden opgeslagen op het lokale netwerk, van internetradiostations en van diverse streamingdiensten afspelen. De speler kan worden bediend via een webbrowser of mobiel apparaat en er is ondersteuning aanwezig voor een groot aantal dac's, zodat de muziek ook op hoge kwaliteit kan worden afgespeeld. De changelog van deze uitgave ziet er als volgt uit: New features

26 Sep 2021 10:32


Ook BattlEye gaat Steam Deck ondersteunen met zijn anticheatsoftware

Anticheatsoftware BattlEye, bekend van games als PUBG, Fortnite, Escape From Tarkov en Rainbow Six: Siege, gaat ook de Steam Deck ondersteunen. Easy Anti Cheat, een andere software daarvoor, was ook al overstag.

26 Sep 2021 09:39


Android 13 lijkt ondersteuning voor dns-over-https op systeemniveau te krijgen

Android 13 krijgt mogelijk ondersteuning voor dns-over-https op systeemniveau. Nu nog ondersteunt Android die vorm van dns-versleuteling alleen in de Chrome-browser. Ondersteuning voor dns-over-tls is er op systeemniveau sinds Android 9.

26 Sep 2021 08:43


Steam-b├Ęta heeft systeem ter voorkoming downloaden oude versies games

Valve heeft in de nieuwste Steam-b├Ęta een methode toegevoegd om te voorkomen dat gebruikers oudere versies van games downloaden. Oudere builds worden bijvoorbeeld gebruikt door speedrunners, spelers die crashes op nieuwere versies ervaren en archivisten.

26 Sep 2021 04:07


Mp3tag 3.10

Florian Heidenreich heeft versie 3.10 van Mp3tag uitgebracht. Met dit programma kunnen de metatags van de meest gangbare muziekformaten worden aangepast. Ondersteuning is aanwezig voor ID3v1, ID3v2.3, ID3v2.4, mp4, wma, Vorbis-comments en Ape-tags. Verder kunnen de bestandsnamen aan de hand van die tags worden aangepast en kunnen playlists worden gegenereerd. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New:

25 Sep 2021 17:59


CrystalDiskInfo 8.12.8

Crystal Dew World heeft een nieuwe versie van CrystalDiskInfo uitgebracht. Dit programma, dat onder de MIT-licentie wordt uitgebracht, geeft uitgebreide informatie over de drives in de computer. Er is ondersteuning voor traditionele harde schijven, maar ook voor ssd's en in mindere mate voor externe usb- en firewire-schijven. Naast het weergeven van smart-informatie is het mogelijk om de aam- en apm-instellingen aan te passen, mits de hardware dit ondersteunt. De verzamelde informatie kan in overzichtelijke grafieken worden weergegeven. Naast de standaardversie zijn er ook de Shizuku- en Kurei Kei-uitvoeringen. Deze bieden geen extra mogelijkheden, maar bevatten een anime-thema. In versie 8.12.8 zijn de volgende veranderingen doorgevoerd: Changes in version 8.12.8:

25 Sep 2021 14:52


Intel begint met bouw van twee nieuwe chipfabrieken in Arizona

Intel is begonnen met de bouw van twee nieuwe chipfabrieken in de Amerikaanse staat Arizona. Deze fabrieken, die Fab 52 en Fab 62 gaan heten, kosten gezamenlijk 20 miljard dollar en moeten in 2024 volledig operationeel zijn.

25 Sep 2021 14:40


SUMo 5.14.1

KC Softwares heeft versie 5.14.1 van SUMo uitgebracht. SUMo, wat voor Software Update Monitor staat, is een programma dat de computer scant op aanwezige software en vervolgens controleert of er nieuwere versies beschikbaar zijn. Door het installeren van een driver agent kan het ook controleren op nieuwe drivers. De gratis uitvoering laat alleen weten van welke programma's er een nieuwere versie beschikbaar is en biedt een link naar een algemene zoekpagina op de website van KC Softwares aan. De pro-versie geeft vaak betere download-links die direct naar de downloadpagina van de fabrikant leiden, maar het updaten blijft een handmatig proces, waardoor je altijd volledige controle over je eigen systeem blijft houden. De pro-versie heeft verder ook de mogelijkheid om SUMo zelf bij te werken naar een nieuwere versie en kan ook zien of computers die op het lokale netwerk zijn aangesloten zijn voorzien van de laatste updates via een overzichtelijke webpagina. Naast het standaardinstallatieprogramma is er ook een portable-versie beschikbaar, die zijn werk kan doen zonder eerst geïnstalleerd te hoeven worden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New Features:

25 Sep 2021 12:56


Steam-b├Ęta heeft systeem ter voorkoming downloaden oude versies games

OnLeaks heeft renders gedeeld van de volgende generatie Galaxy S-toestellen van Samsung. Daaruit blijkt dat het ontwerp van de Galaxy S22 en S22+ grotendeels ongewijzigd blijft, hoewel de Ultra-variant een Note-achtig design met vernieuwd camera-eiland krijgt.

26 Sep 2021 04:07


Ons Adres

adres Francois Haverschmidtwei 3
  8914 BC Leeuwarden
Telefoon 058 216 35 98
adres Kanaalweg 150d
  9421 SX Bovensmilde
Telefoon 0592 74 40 44
E-mail info@emro.nl