Nieuws

Synology DSM 6.1.3 build 15152.3

Synology heeft een update voor versie 6.1.3 van Disk Station Manager uitgebracht, de derde update in korte tijd. Synology DSM is de beheersoftware die op diverse nas-producten van het bedrijf draait. De Disk en Rack Stations bieden meer dan alleen extra opslagruimte. Zo kunnen ook back-ups van alle clients op het netwerk worden gemaakt en kunnen bestanden via http, ftp, bittorrent, usenet en emule worden gedownload, zodat bijvoorbeeld energiegulzige pc's 's nachts uit kunnen, terwijl de download gewoon binnenkomt. Verder kunnen via de ingebouwde iTunes-server audio- en videobestanden over het netwerk worden gestreamd, kan met behulp van php en MySQL een dynamische website worden gehost en kan het apparaat als printserver fungeren.

16 Aug 2017 19:12


Mozilla Firefox 55.0.2

Mozilla heeft een tweede update voor versie 55 van zijn webbrowser Firefox uitgebracht. Nieuw in versie 55 is onder meer de ondersteuning voor WebVR, zijn er verbeteringen aangebracht in de zoekbalk, zien we enkele prestatieverbeteringen en zal bij een schone installatie automatisch de 64bit-versie worden ge√Įnstalleerd als de systeemspecificaties van de computer goed genoeg zijn. In versie 55.0.2 zijn verder nog de volgende problemen aangepakt:

16 Aug 2017 18:59


Qualcomm neemt Nederlands machinelearningbedrijf over

Qualcomm heeft bekendgemaakt dat het de Nederlandse start-up Scyfer heeft overgenomen. Scyfer is onstaan uit de Universiteit van Amsterdam en verdiept zich in machine learning en kunstmatige intelligentie.

16 Aug 2017 17:52


Nieuwe aflevering Game of Thrones lekt vroegtijdig uit

Er is een nieuwe aflevering van Game of Thrones online verschenen, vier dagen voordat deze uitgezonden zou worden. Volgens HBO heeft dit incident niets te maken met de hackers die eerder afleveringen van HBO-series lekten.

16 Aug 2017 17:06


Google voegt het benoemen van versies toe aan Docs

Google heeft enkele nieuwe functies aan zijn Docs-software toegevoegd. Zo zijn de mogelijkheden voor versiebeheer uitgebreid met het benoemen van versies en kan er vanuit een document gezocht worden naar informatie in andere documenten.

16 Aug 2017 16:07


Aangepaste Joy-Con maakt Zelda spelen met één hand mogelijk

Een modder heeft een manier gevonden om de Joy-Con-controller van de Nintendo Switch zo aan te passen, dat het spel met één hand gespeeld kan worden. Hij maakte de modificatie voor een gehandicapte vriend.

16 Aug 2017 15:34


Notepad++ 7.5

Versie 7.5 van Notepad++ is uitgekomen. Deze uitgebreide teksteditor heeft diverse mogelijkheden die vooral voor programmeurs handig zijn, zoals syntax-highlighting voor onder andere C, C++, Java, html, xml en php. Ook biedt het programma de mogelijkheid om meer dan één document tegelijk te bewerken of één document op twee verschillende plaatsen te onderhouden. Wie de nieuwste versie wil gebruiken, moet deze zelf downloaden. De ingebouwde updater van Notepad++ biedt updates namelijk pas een week na hun verschijnen aan, om eventuele ernstige bugs nog te kunnen oplossen. Sinds versie 7.0 is er ook een 64bit-uitvoering van het programma, al is nog niet van alle plug-ins een 64bit-versie beschikbaar.

16 Aug 2017 15:25


Node.js 8.4.0

Node.js is open source en platformonafhankelijk, en is gericht op het ontwikkelen van server-side-webapplicaties. Die applicaties worden geschreven in JavaScript en uitgevoerd binnen de Node.js-runtime op de server. Het biedt een eventgedreven omgeving aan waarbij non-blocking i/o een belangrijk uitgangspunt is geweest. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. Het ontwikkelteam heeft versie 8.4.0 vrijgegeven in de current-branch, met de volgende veranderingen:

16 Aug 2017 15:23


Python 3.5.4 / 3.4.7

Python is een objectgeori√ęnteerde programmeertaal die kan worden gebruikt om eenvoudige tot complexe, platformonafhankelijke applicaties te ontwikkelen. Het is in de jaren negentig ontworpen door Guido van Rossum, die destijds in Amsterdam voor het CWI werkte. Guido, die tegenwoordig voor Dropbox werkt, is nog steeds betrokken bij de ontwikkeling van Python. Het ontwikkelteam heeft de versies 3.5.4 en 3.4.7 uitgegeven. De veranderingen van deze uitgaves zien er als volgt uit:

16 Aug 2017 14:40


Onderzoekers simuleren zombie-uitbraak tijdens Lowlands-festival

Tijdens het Lowlands-festival dat dit weekend plaatsvindt, wordt een virtueel zombievirus losgelaten op de bezoekers. Festivalgangers moeten zo lang mogelijk gezond zien te blijven en raken ge√Įnfecteerd als zij te lang in de buurt van zombies zijn.

16 Aug 2017 14:36


Mercurial 4.3.1 / 4.2.3

Mercurial is een programma voor onder andere software- en projectontwikkelaars waarmee beheer en versiecontrole over data en broncode kunnen worden uitgevoerd. Het programma kan worden gezien als een directe concurrent voor het welbekende svn of Subversion. Mercurial wordt bijvoorbeeld gebruikt door NetBeans en Roundup Issue Tracker. Versie 4.3.1 en 4.2.3 zijn sinds kort beschikbaar, met de volgende lijst aanpassingen:

16 Aug 2017 14:34


Subversion 1.9.7 / 1.8.19

De Apache Software Foundation heeft Subversion-versies 1.8.19 en 1.9.7 uitgebracht. Subversion is een programma voor software- en projectontwikkelaars waarmee beheer en versiecontrole van software en broncode kunnen worden uitgevoerd. Het programma moet worden gezien als een directe concurrent van CVS. De aankondiging en lijst met veranderingen voor beide versies zien er als volgt uit:

16 Aug 2017 14:33


TortoiseSVN 1.9.7

Versie 1.9.7 van TortoiseSVN is uitgekomen. Dit programma is een gebruikersinterface voor Subversion, dat door ontwikkelaars wordt gebruikt voor versiebeheer. Het is haast onmisbaar als met verschillende mensen aan een project wordt gewerkt. TortoiseSVN integreert zich als een shell-extension in Windows en kan zelfstandig of in combinatie met een ide worden gebruikt. Versie 1.9.7 van TortoiseSVN is gekoppeld aan Subversion versie 1.9.7 en is voorzien van de volgende aankondiging:

16 Aug 2017 14:32


GitLab 9.4.5

GitLab kun je vergelijken met het bekendere GitHub, maar bevat een aantal subtiele verschillen. Het is een omgeving voor het beheren van Git-repositories on-premises en wordt uitgegeven onder de MIT Expat-licentie en ontwikkeld in Ruby on Rails. Het is beschikbaar in twee versies, namelijk de gratis te gebruiken Community Edition en een betaalde Enterprise Edition, met meer functies die op grote bedrijven zijn gericht. De twee smaken worden op deze pagina uiteengezet. Het ontwikkelteam heeft GitLab 9.4.5 uitgebracht, met de volgende veranderingen:

16 Aug 2017 14:03


Onderzoekers simuleren zombie-uitbraak tijdens Lowlands-festival

AMD heeft een driver uitgebracht voor zijn Radeon-gpu's die geoptimaliseerd is voor blockchainberekeningen. Volgens een test zorgt de nieuwe driver ervoor dat de hashrate bij het minen van ether niet meer significant afneemt als de dag size toeneemt.

16 Aug 2017 14:36


Ons Adres

adres Francois Haverschmidtwei 3
  8914 BC Leeuwarden
Telefoon 058 216 35 98
adres Kanaalweg 150d
  9421 SX Bovensmilde
Telefoon 0592 74 40 44
E-mail info@emro.nl