Nieuws

Total War: Warhammer III - Eerste blik op Survival Battles

Total War: Warhammer III brengt spelers naar de Realm of Chaos, waar in de vorm van Survival Battles een volledig nieuw soort gevecht kan worden uitgevochten.

13 May 2021 14:20


Private Internet Access 2.9.0

Versie 2.9.0 van Private Internet Access is kort geleden uitgekomen. PIA is een betaalde vpn-dienst met clients voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Daarnaast is er een browserextensie voor Google Chrome. PIA heeft een groot aantal servers in 78 landen, waaronder in Nederland. Afhankelijk van het gekozen abonnement kost de dienst tussen de 2,50 en 9,29 euro per maand en voor aanschaf kan het dertig dagen gratis worden getest. Sinds versie 2.0 kan er ook voor WireGuard worden gekozen om de verbinding op te zetten. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 2.9.0:

13 May 2021 12:04


Synology Router Management 1.2.5 build 8225

Synology heeft versie 1.2.5 van Router Management uitgebracht. SRM is de firmware die op de routers van Synology draait en is in zekere zin vergelijkbaar met Disk Station Manager, de firmware voor de nas-apparaten van hetzelfde bedrijf. Deze apparaten weten uitstekende prestaties neer te zetten, hebben uitgebreide mogelijkheden en zijn via een overzichtelijke webinterface eenvoudig te bedienen. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Important Note

13 May 2021 11:58


WordPress 5.7.2

Versie 5.7.2 van WordPress is uitgekomen. Met dit programma, dat onder een gpl-licentie beschikbaar wordt gesteld, is het mogelijk om een website of blog op te zetten en bij te houden. WordPress is eenvoudig in te stellen en kan binnen vijf minuten draaien mits er al een server met php en MySQL beschikbaar is. Er zijn mogelijkheden om de functionaliteit van WordPress verder uit te breiden met plug-ins en het uiterlijk met thema's aan te passen. De changelog voor versie 5.7.2 ziet er als volgt uit: Security Updates

13 May 2021 11:49


Ex-medewerkers van Blizzard en Epic Games richten nieuwe gamestudio op

Enkele voormalige medewerkers van Blizzard en Epic Games hebben 5 miljoen dollar opgehaald om een nieuwe gamestudio op te richten, genaamd Lightforge Games. Deze nieuwe studio zal zich toespitsen op het vernieuwen van rpg’s.

13 May 2021 11:45


EZ CD Audio Converter 9.3.2

Poikosoft heeft versie 9.3.2 van EZ CD Audio Converter uitgebracht. EZ CD Audio Converter is een alles-in-een-programma voor het rippen, bewerken en converteren van audiobestanden en kan daarnaast ook worden gebruikt om cd's en dvd's te branden. Ondersteuning is aanwezig voor alle bekende audioformaten, waaronder mp3, aac, he aac, Dolby Pulse, Apple Lossless, flac, Vorbis, Opus en Windows Media Audio. Een licentie kost vier tientjes en het programma kan drie weken worden geprobeerd. Sinds versie 9.3 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 9.3.2:

13 May 2021 09:48


XYplorer 21.80

Versie 21.80 van XYplorer is uitgekomen. Dit bestandsbeheerprogramma voor Windows heeft tabbladen, een uitgebreide zoekfunctie en een veelzijdige preview. Het programma is klein en hoeft niet te worden geïnstalleerd om zijn werk te kunnen doen. De gebruikersinterface is geheel naar eigen smaak in te stellen en er zijn diverse mogelijkheden om taken die vaak voorkomen, te automatiseren. Een standaardlicentie kost veertig dollar. Daarvoor mag het programma voor altijd worden gebruikt, maar krijg je maar voor een jaar updates. Voor het dubbele ontvang je de updates ook voor altijd. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Favorite Live Filters.

13 May 2021 09:44


Italiaanse mededingingsautoriteit legt Google boete van 102 miljoen euro op

De Italiaanse mededingingsautoriteit legt Google een boete op van 102 miljoen euro omdat het misbruik zou maken van een dominante positie ten opzichte van appontwikkelaars. De directe aanleiding is de weigering van Enel X Italia-app tot Android Auto.

13 May 2021 08:21


Apple ontslaat pas aangeworven manager na protest personeel

Apple heeft een pas aangeworven manager ontslagen nadat het personeel protest had aangetekend tegen diens aanstelling. De man werd in april aangenomen om de advertentieafdeling van het bedrijf te komen versterken.

13 May 2021 07:27


Colonial-oliepijpleiding wordt weer in gebruik genomen

De Colonial Pipeline, één van de belangrijkste Amerikaanse oliepijpleidingen, wordt opnieuw in gebruik genomen nadat het bedrijf achter de pijpleiding vorige week werd getroffen door ransomware. Het duurt nog enkele dagen voordat de leiding volledig operationeel is.

13 May 2021 07:25


PicoTorrent 0.25.0

Versie 0.25 van PicoTorrent is uitgekomen. PicoTorrent is geschreven in C++ en maakt net als vele andere cliënts gebruik van libtorrent. PicoTorrent is naar eigen zeggen modern, snel en licht in het gebruik. Hoewel de broncode cross-platform is, zijn er alleen downloads beschikbaar voor Windows. De releasenotes voor deze uitgave zien er als volgt uit: Feature additions

13 May 2021 07:16


Bulk Crap Uninstaller 5.0

Klocman Software heeft versie 5.0 van Bulk Crap Uninstaller uitgebracht. Met dit programma, dat onder een opensourcelicentie wordt uitgebracht, kunnen in een keer diverse programma's en Windows Store-apps van de computer worden verwijderd. Het voert eerst de standaard verwijderprocedure uit en scant vervolgens de computer op overgebleven snelkoppelingen en registersleutels om die ook nog te verwijderen. Na afloop kunnen eventueel ook nog externe programma's zoals CCleaner worden gestart. Ten slotte bevat het een start-upmanager, waarmee programma's die met Windows meestarten uitgeschakeld kunnen worden. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Bulk Crap Uninstaller v5.0

13 May 2021 06:57


FileZilla 3.54.0

Versie 3.54.0 van de opensource-ftp-client FileZilla is verschenen. Het programma is populair vanwege de geringe belasting van de systeembronnen. FileZilla is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Sinds versie 3.26.0 worden wachtwoorden ook versleuteld en beveiligd op de computer opgeslagen. Tegenwoordig is er ook een Pro-versie, die tegen een kleine vergoeding ondersteuning biedt voor diverse online opslagdiensten. Wees voorzichtig met het 'aanbevolen' downloadbestand, want dat wordt gebundeld met software van derden. Op deze pagina zijn installatiebestanden te vinden die geen extra componenten bevatten. Een verkeerde installatie is overigens eenvoudig te herkennen aan het woord sponsored in de bestandsnaam. Sinds de releasecandidate is nog de volgende verbetering aangebracht: Bugfixes and minor changes:

13 May 2021 06:14


Tesla stopt met bitcoin als betaalmiddel na 49 dagen

Tesla is gestopt met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel voor zijn wagens. De autofabrikant maakt zich naar eigen zeggen zorgen om het toenemende verbruik van fossiele brandstoffen bij de transacties en het minen van de cryptomunt.

13 May 2021 06:00


Colonial-oliepijpleiding wordt weer in gebruik genomen

Opnieuw kunnen we een aantal sprekers voor de Developers Summit 2021 bekendmaken. Naast onze partners IBM, Nedap en de politie, die het evenement luister bij gaan zetten met hun kennis en kunde, geven Michael Friedrich van GitLab en hoogleraar AI & IR Maarten de Rijke acte de présence. Beiden zullen op het event een meeslepende talk geven.

13 May 2021 07:25


Ons Adres

adres Francois Haverschmidtwei 3
  8914 BC Leeuwarden
Telefoon 058 216 35 98
adres Kanaalweg 150d
  9421 SX Bovensmilde
Telefoon 0592 74 40 44
E-mail info@emro.nl