Nieuws

Tesla-dakpannen met zonnepanelen vanaf april te bestellen in de VS

Tesla's dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen zijn in de Verenigde Staten vanaf april te bestellen bij Tesla-dochterbedrijf SolarCity. Dat laat Elon Musk tussen neus en lippen door weten in een reactie op Twitter.

26 Mar 2017 11:05


Google geeft Play Store update om geïnstalleerde apps makkelijker te beheren

Google is bezig met het publiceren van een Play Store-update die het makkelijker moet maken om verschillende categorie├źn van apps, zoals 'ge├»nstalleerd' en 'b├Ęta' van elkaar te onderscheiden. Daarnaast is er nu de optie om op basis van verschillende variabelen de apps op volgorde te zetten.

26 Mar 2017 10:20


Uber zet testritten zelfrijdende auto's tijdelijk stop na ongeluk

Uber zet de testritten van zijn zelfrijdende auto's tijdelijk stop nadat er een betrokken is geraakt bij een ongeluk. De schuld ligt volgens de plaatselijke politie bij de andere bestuurder en niet bij de Uber-auto of diens inzittenden. Uber stelt alsnog een onderzoek in.

26 Mar 2017 09:16


Gerucht: uitgelekte foto's tonen doosje Call of Duty: WWII

Uitgelekte beeldmaterialen duiden mogelijk op een Call of Duty-game die terugkeert naar de Tweede Wereldoorlog. De afbeeldingen bestaan uit verschillende ontwerpen voor het doosje van de game en wat promotiemateriaal.

26 Mar 2017 08:16


Blizzard brengt StarCraft Remastered deze zomer uit

Na enkele geruchten heeft Blizzard nu de komst van een StarCraft-remaster bevestigd. De game krijgt een flinke grafische upgrade, maar de gameplay belooft exact hetzelfde te blijven als die van het klassieke scifi-strategiespel uit 1998.

26 Mar 2017 04:00


Vijf 3d-printers onder de 1000 euro: welke kwaliteit bieden 'goedkope' modellen?

Omdat 3d-printers steeds betaalbaarder worden, testen we vijf modellen die allemaal voor minder dan 1000 euro in de winkel liggen. Wat kun je met dergelijke goedkope printers?

26 Mar 2017 03:19


EMDB 2.72

Versie 2.72 van EMDB is uitgekomen. EMDB, wat staat voor Eric's Movie Database, is een gratis programma waarmee een filmcollectie kan worden beheerd. Hoewel de download slechts 3,5MB groot is, beschikt het programma over uitgebreide functionaliteit. Zo kan relevante informatie van onlinedatabases als IMDb, MovieMeter, TMDb en TheTVDB worden opgehaald, kan worden bijgehouden welke films uitgeleend zijn en kunnen films die op de harde schijf staan direct vanuit het programma gestart worden. EMDB kan worden gebruikt in diverse talen, waaronder het Nederlands. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

26 Mar 2017 03:16


MKVToolnix 10.0.0

Versie 10.0 van MKVToolNix is uitgekomen. Met deze verzameling opensourceprogramma's kunnen Matroska-bestanden worden bekeken, bewerkt en geconverteerd. Zo kunnen geluidssporen en ondertiteling worden toegevoegd, verwijderd of juist als standaard worden ingesteld. MKVToolNix is een verzameling afzonderlijke commandline-tools, maar er wordt ook een grafische gebruikersinterface meegeleverd. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, diverse Linux-distributies en macOS. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:

25 Mar 2017 13:49


Tomb of Sargeras-update voor World of Warcraft: Legion komt op 29 maart uit

Op woensdag 29 maart komt update 7.2 voor World of Warcraft: Legion uit in Europa. De gratis contentuitbreiding staat ook bekend onder de naam The Tomb of Sargeras en belooft een van de grootste patches voor de mmorpg aller tijden te worden.

25 Mar 2017 13:06


Premier VK: Silicon Valley kan en moet meer doen tegen online extremisme

Naar aanleiding van de terroristische aanslag in Londen van afgelopen woensdag heeft de woordvoerder van de Britse premier Theresa May gesteld dat internetbedrijven als Google en Facebook 'meer kunnen en moeten doen' om online extremisme tegen te gaan.

25 Mar 2017 12:03


OpenSSL wil verder onder Apache 2.0-licentie

Het OpenSSL-project wil overstappen van zijn eigen gebruikslicentie naar de Apache 2.0-licentie. Voor de overstap is de goedkeuring nodig van iedereen die als auteur mee heeft gewerkt aan de code van OpenSSL.

25 Mar 2017 10:47


SOGo 3.2.8

Versie 3.2.8 van SOGo is uitgebracht. Scalable OpenGroupware.org maakt gebruik van de broncode van OpenGroupware.org en richt zich op het delen van agenda's, contactpersonen en e-mails. Daarnaast is het volgens de ontwikkelaars goed schaalbaar en kan het via een webinterface worden aangesproken. Verder worden aangepaste versies van Mozilla Thunderbird en Lightning meegeleverd als client. Er kunnen ook andere clients worden gebruikt, zoals Microsoft Outlook, of mobiele apparaten zoals een BlackBerry. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina, waar de documentatie te vinden is.

25 Mar 2017 10:11


Soundcloud sluit lening van 65 miljoen euro af bij gebrek aan investeerders

Muziekstreamingplatform Soundcloud heeft een lening van 70 miljoen dollar, omgerekend 65 miljoen euro, afgesloten. Het is het bedrijf niet gelukt om het geld van een investeerder te krijgen. Soundcloud draait al meerdere jaren verlies.

25 Mar 2017 09:18


Adverteerders keren YouTube de rug toe om reclame bij haatzaaiende inhoud

Grote Amerikaanse bedrijven waaronder Coca-Cola en Starbucks hebben in de afgelopen week hun advertenties op YouTube tijdelijk stilgelegd. Dit omdat hun reclame-uitingen bij haatzaaiende video's getoond worden. Google heeft eerder al beloofd het probleem aan te pakken.

25 Mar 2017 06:49


Premier VK: Silicon Valley kan en moet meer doen tegen online extremisme

Versie 3.1.3 van de TeamSpeak-client is uitgekomen. Dit programma stelt gebruikers in staat om met elkaar te communiceren. Het is beschikbaar voor Windows, OS X, Linux, FreeBSD en tegenwoordig ook voor iOS en Android. TeamSpeak is vooral populair onder gamers, die zo tijdens het onlinegamen kunnen overleggen met teamgenoten. Sinds versie 3.1 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

25 Mar 2017 12:03


Ons Adres

adres Francois Haverschmidtwei 3
  8914 BC Leeuwarden
Telefoon 058 216 35 98
adres Kanaalweg 150d
  9421 SX Bovensmilde
Telefoon 0592 74 40 44
E-mail info@emro.nl