Support

Wat is een IP adres?

IP (Internet Protocol)-adres is een adres waarmee een NIC (netwerk kaart) van een op het internet uniek geadresseerd kan worden binnen het TCP/IP-model.Of in meer eenvoudige woorden: elke computer aangesloten op het internet of netwerk heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Men kan dit vergelijken met telefoonnummers. Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren hebben deze hun eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de "IP-adressen".

Uw IP adres is: " 34.201.18.139 "

 


Wat is spyware?

Spyware is de naam voor computerprogramma's (of delen daarvan) die informatie vergaren over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij. Het doel van spyware is meestal om geld te verdienen. De term komt van het Engelse woord spy, dat spion betekent, en het achtervoegsel ware, dat aangeeft dat het om software gaat. De opkomst van spyware is mede het gevolg van het illegaal kopiëren van software. De programmamakers zoeken, nu ze minder inkomsten uit verkopen halen, naar andere manieren om geld te verdienen. Het toevoegen van spyware aan een programma is een manier. Zo zijn er bijvoorbeeld twee versies van het peer-to-peer Kazaa de ene kost geld, de andere bevat spyware. Naast deze commerciële vorm van spyware bestaat er ook een vorm met meer criminele doeleinden. Meestal weten gebruikers niet van de spywarefunctie van een programma. Er zijn echter varianten waarbij gebruikers wel over de spywarefunctionaliteiten ingelicht worden. Vaak vindt dit dan op een listige wijze in de algemene voorwaarden plaats. Detectieprogramma's kunnen gebruikt worden om de spyware na installatie te ontdekken en eventueel te verwijderen. Deze werking is anders dan bij virusscanners. Deze voorkomen namelijk installatie van ongewenste programma's.

In de laatste jaren is spyware een van de grootste gevaren geworden voor computers waarop Microsoft Windows gebruikt wordt. Dit geldt speciaal voor gebruikers van Internet Explorer, vanwege de nauwe integratie van deze browser met het Windows-besturingssysteem.

Meer informatie over hoe u spyware kunt verwijderen staat onderaan op deze pagina bij de F.A.Q kijken.

Een aantal goede en gratis programma's welke kunnen helpen om spyware te verwijderen:


Wat zijn virussen?

Spywareprogramma's lijken in zekere zin op computervirussen. Beide worden geïnstalleerd zonder dat de gebruiker er iets van weet en beide hebben nadelige gevolgen voor de gebruiker. Ook veroorzaken beide vaak instabiliteit van het besturingssysteem. Maar er zijn toch wat verschillen. Een virus kopieert zichzelf: het zal proberen andere computers te infecteren. Spyware kopieert zichzelf in het algemeen niet. Virussen verspreiden zichzelf (met hulp van computergebruikers die onvoorzichtig met hun computer omgaan) op een zo onopvallend mogelijke manier om maar niet ontdekt te worden. Spyware wordt verspreid door programma's juist duidelijk aan te prijzen, zodat ze door onwetende gebruikers worden uitgevoerd. Spyware installeert zichzelf op zo'n manier dat het steeds meestart als de computer gestart wordt, waarbij het processortijd en geheugen gebruikt en het systeem instabiel kan maken. Spywareprogramma's kunnen bijvoorbeeld bijhouden welke websites er worden bezocht, welke e-mails worden verstuurd, welke programma's geïnstalleerd zijn, enzovoort. Het kan in virussen zitten, maar meestal zit het bijgeleverd bij bepaalde programma's (zoals Bonzi Buddy, CometCursor en Kazaa). Ook bepaalde cookies kunnen als spyware worden beschouwd: iemands surfgedrag over diverse websites kan worden getraceerd als de reclamebanners op die diverse websites vanuit één centrale server worden verzorgd.

Een aantal goede en gratis virusscanners zijn:


F.A.Q

 

Q faq Handige tips voor computeronderhoud!

Software bijwerken
Het updaten van je computer is het belangrijkste van al deze onderhoudspunten. De meeste kwaadwillige programma's maken gebruik van lekken van Windows en andere populaire programa's. Het is aan te raden om gebruik te maken van de optie Automatische Updates waarover de versies van de Microsoft besturingssystemen beschikken. De automatische update functie bevindt zich in het configuratiescherm.

Virusscanner bijwerken/controleren
Een goedwerkende computer kan niet zonder een goed werkende virusscanner. De meeste virusscanners worden automatisch bijgewerkt en Windows XP en hoger controleert ook of de virusscanner bijgewerkt is. Negeer de beveilings waarschuwingen van Windows niet. Indien Windows u geen meldingen geeft controleer dan zelf de status van u virusscanner regelmatig.

Schijf onderhoud
Indien er gewerkt word met een computer raakt de hardeschijf langzaam vervuild. Het openen van programma's, Internetten, Emailen, bestanden verwijderen al deze dingen zorgen voor een langzamere computer. Onder het kopje bureau accoisseres, staat een map systeemwerkset. Hierin vind u verschillende hulp programma's waarmee u de hardeschijf kunt onderhouden. Voorbeeld hiervan zijn Schijfopruiming en defragmentatie.

Maak een kopie van u bestanden (Backup-up)
Al u documenten, foto's of andere belangerijke informatie staat op het meest fragile onderdeel van u computer, namelijk de hardeschijf. Maak regel matig een kopie van deze bestanden. Kopieer het naar een CD, DVD, USB stick, externe hardeschijf of een andere computer maar nooit naar dezelfde hardeschijf.

Q faq Hoe laat ik een VPN verbinding door met een Speedtouch?

Ga naar Start menu --> uitvoeren
Typ "cmd" [enter]
Typ "Telnet x.x.x.x" [enter]
Indien gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd word, vul dit dan in
Typ de volgende regels:

nat create protocol=47 inside_addr=y.y.y.y outside_addr=0
[enter]
nat create protocol=tcp inside_addr=y.y.y.y
[enter]
inside_port=1723 outside_addr=0 outside_port=1723
[enter]
config save
[enter]
exit

waarbij y.y.y.y het ipadres is van de vpn server en x.x.x.x het ipadres van de router

Q faq Hoe verwijder ik reclame software?(spyware)

 • Download en installeer eerst de volgende tools

  Rkill (Deze als eerste draaien)
  Avira AntiVir
  HiJackThis
  LSPFix
  Malwarebytes Anti-Malware

  Spybot Search and Destroy

 • Na installatie van bovenstaande programma's, Start Windows in Veilige modus
 • Schoon de computer als eerste op door middel van "Schijf opruiming" (Bureau Accessoires / Systeemwerkset) dit verkort de overige taken behoorlijk
 • Start Rkill als eerste voordat u met onderstaande verder gaat
 • Controleer met Avira AntiVir u computer op MailWormen
 • Controleer de computer met HijackThis, hiermee kunt u zien wat er op de achtergrond ook word gestart, zie het kopje BHO.
 • Draai LSPFix om beschadigde WinSock te herstellen.
 • Draai Malwarebytes Anti-Malware om andere reclame software te verwijderen
 • Draai Spybot Search and Destroy om een tweede controle op reclame software te doen
 • Start Windows normaal op en herstel de standaard instellingen van Internet Explorer, dit gaat via menu Extra -> Opties -> Internet Opties -> Beveiliging.
 • Indien u outlook gebruikt denkt u er dan aan om daar de beveiliging op Hoog te zetten.
 • Start LSPFix voor de 2e keer
 • Als u computer schoon is en goed werkt, zet u systeemherstel uit en daarna weer aan
 • Start de computer opnieuw op

Nog steeds problemen?

Breng uw pc langs bij EMRO

Q faq Hoe maak ik een windows 2000/2003 backup script?

Terminal Server Backup Script Om automatisch een backuplog bestand uit te printen,
moet het volgende bestandje opgeslagen worden.
Aan het backup script dient het volgende te worden toegevoegd:

"call prtblog \\ServerNaam\Gedeeldeprinternaam" Windows 2003 SBS Email Backup Script

 


Ons Adres

adres Francois Haverschmidtwei 3
  8914 BC Leeuwarden
Telefoon 058 216 35 98
adres Kanaalweg 150d
  9421 SX Bovensmilde
Telefoon 0592 74 40 44
E-mail info@emro.nl

Virus nieuws

01 -
02 -
03 -
04 -
05 -
06 -
07 -
08 -
09 -
10 -

Bron: sophos.com


Spyware Nieuws

01 -
02 -
03 -
04 -
05 -
06 -
07 -
08 -
09 -
10 -

Bron: spywareguide.com